Окупанти залишили мітки "Z" на острові Зміїний та розмістили там ППО

Окупанти залишили мітки "Z" на острові Зміїний та розмістили там ППО.

Окупанти залишили мітки "Z" на острові Зміїний та розмістили там ППО. Фото: Maxar Technology / radiosvoboda.org

Події
13 травня 2022 19:53

Окупанти розмістили комплекси протиповітряної оборони "Панцир" та "Тор-М2" на захопленому острові Зміїний. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибіцький.

"Наша оцінка полягає в тому, що острів Зміїний – це стратегічний об'єкт, який використовуватиметься РФ для контролю всієї Північно-Західної частини Чорномор'я. Можливо, у майбутньому на острові Зміїний навіть розмістять ракетні комплекси, що дозволяють обстрілювати території нашої держави і не тільки нашої держави," – сказав він.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тим часом супутник Maxar зафіксував на острові Зміїний позначки у вигляді літери "Z". Як повідомляють "Схеми", біля острова також помічено плавучий кран, який загарбники могли транспортувати із Севастополя для підняття затонулого десантного катера типу "Серна".

Нагадаємо, знімки з супутника зробили 12 травня. Там видно плавучий кран з'явився поблизу місця, де імовірно було потоплено російський катер 7 травня. Схожий кран раніше помітили в одній із бухт "Севастополя", де базуються військові судна Чорноморського флоту РФ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах