Потребує переосмислення: Труханов розповів, що думає про російську історію та мову в Одесі

Потребує переосмислення: Труханов розповів, що думає про російську історію та мову в Одесі.

Потребує переосмислення: Труханов розповів, що думає про російську історію та мову в Одесі. Фото: скріншот з відео сайту nv.ua

Події
14 травня 2022 17:26

Одеський міський голова Геннадій Труханов розповів, що думає про російську історію та мову в Одесі. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на інтерв'ю " НВ ".

Щодо можливого знесення пам'ятника російській імператриці Катерині II, яка знаходиться в центрі Одеси на Катерининській, міський голова чіткої відповіді не дав і зазначив, що "це частина нашої історії, історії Одеси".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З приводу табличок з одеськими містами на "Алеї слави" у парку Шевченка він пообіцяв, що незабаром підготує офіційну відповідь.

Мер заявив, що російську мову в Одесі завжди називали "одеською", але зараз це зміниться.

"Однак сьогодні російські солдати стріляють у нас, російські солдати чи офіцери випускають ракети в наших містах, і це вимагає нового переосмислення, і воно, безумовно, буде", - натякнув він.

У той самий час Труханов засудив окупантів і назвав городян, які підтримують " російський світ " з відхиленнями. А атаку міста на 9 травня він вважає верхом цинізму.

"Бомбіжки та стрілянину по Одесі вважаю ударом у спину, після численних слів про те, як Одесу там люблять", - заявив мер.

Також мер ще раз наголосив, що ніколи не мав російського громадянства і жодних пропозицій про здачу міста йому не надходило.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах