Одеська тероборона: як готують бійців, які не мали раніше бойового досвіду

Одеська тероборона: як готують бійців, які не мали раніше бойового досвіду.

Одеська тероборона: як готують бійців, які не мали раніше бойового досвіду. Фото: фото: armyinform.com.ua

Події
17 травня 2022 10:54

Військові показали, як відбувається бойова підготовка у нещодавно створених підрозділах територіальної оборони Одеської області. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на АрміяInform.

Так, вчорашні студенти, підприємці, держслужбовці навчаються військової справи, щоби гідно зустріти російських загарбників. Щодня військовослужбовці проводять практичні тренування з тактичної, вогневої, медичної, інженерної підготовки. Набувають навичок ведення бойових дій у різних умовах застосування: настання, оборони, розвідки та протидії диверсійно-розвідувальним групам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами командира підрозділу підполковника Тимофія, головною особливістю підготовки є поєднання службової діяльності: несення нарядів, чергування на блокпостах, патрулювання з безпосереднім навчанням особового складу згідно з певним планом.

– Для того, щоб нормально навчити людей, у більшості з яких немає військового досвіду, потрібно багато часу. На жаль, в умовах війни у нас його недостатньо, тому намагаємось організувати навчальний процес так, щоб він проходив максимально раціонально та насичено. Для цього використовуємо комплексний підхід до занять, включаючи як поодиноку підготовку солдата, так і злагодженість дій військовослужбовців у складі відділень, взводів, рота, повідомив командир. – Щоб не обмежуватися однією темою, наприклад, вогневою підготовкою, ми одночасно проводимо заняття з тактики ведення бою, тактичної медицини, правил поводження зі зброєю, саперної підготовки та інших дисциплін. Для цього організуємо на полігоні кілька навчальних місць та військовослужбовці у складі відділень починають по колу переміщатися з одного навчального місця на інше. На кожен відводиться потрібний час. Інструктори максимально коротко надають необхідну інформацію, а потім переходять у практичну частину заняття та контролюють виконання завдань, – додав офіцер.

Таким чином, заняття відбуваються щодня у режимі Not Stop.

Цей метод справді виявився ефективним. Поки одне відділення стріляло зі штатної зброї, інші військовослужбовці вчилися надавати медичну допомогу, опановували навички саперної справи, вели бій в оточенні та розмінували місцевість. Тренування проходили злагоджено та чітко. Сержанти керували своїми підлеглими та по команді переводили особовий склад з одного місця до іншого. Таким чином, через чотири години практичних занять із людьми провели заняття практично з усіх військових дисциплін.

Більшість військовослужбовців підрозділу тероборони не служили навіть на терміновій службі та не мають армійського досвіду, проте молоді солдати дуже відповідально ставилися до тренування. Вони виявляли старанність і наполегливість під час виконання завдань, ставили багато запитань інструкторам та виправляли свої помилки.

Наприклад, 27-річний солдат-стрілець Ігор приєднався до підрозділу зовсім недавно. Він ніколи не тримав зброю в руках. Останні п'ять років жив та працював у Польщі. Але коли почалося широкомасштабне російське вторгнення, повернувся на Батьківщину. На занятті з вогневої підготовки він показав чудовий результат. З 30 пострілів по мішені з автомата з різних положень зі зміною відстані і під час руху влучив у ціль усі 30 разів. Все це завдяки постійним тренуванням.

Бойовий медик роти солдатів Ольга свого часу навчалася у медичному вузі і була звичайною медсестрою, але сьогодні вже впевнено викладає своїм товаришам основи тактичної медицини та демонструє, як правильно зупиняти кровотечу та надавати першу допомогу при кульових та осколкових пораненнях. Чи не відстають від своїх товаришів та інші тероборонці.

  • Одеська тероборона: як готують бійців, які не мали раніше бойового досвіду фото
  • Одеська тероборона: як готують бійців, які не мали раніше бойового досвіду фото 1
  • Одеська тероборона: як готують бійців, які не мали раніше бойового досвіду фото 2
  • Одеська тероборона: як готують бійців, які не мали раніше бойового досвіду фото 3
  • Одеська тероборона: як готують бійців, які не мали раніше бойового досвіду фото 4
  • Одеська тероборона: як готують бійців, які не мали раніше бойового досвіду фото 5

Одеська тероборона: як готують бійців, які не мали раніше бойового досвіду фото



Усі фото: armyinform.com.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах