Ленд-ліз може вплинути на деблокаду Одеського порту

Ленд-ліз може вплинути на розблокування Одеського порту.

Ленд-ліз може вплинути на розблокування Одеського порту. Фото: novoeizdanie.com

Події
22 травня 2022 12:27

Новий пакет допомоги з ленд-лізу допоможе Україні розблокувати морський порт в Одесі. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на слова американського сенатора Мітча Макконнелла для New York Times.

"Я думаю, що цей пакет озброєнь складений таким чином, щоб дати їм те, що потрібно зараз, не лише для перемоги у наземній війні, але й сподіваюся, щоб вплинути на те, щоб знову відкрити порт в Одесі", - сказав він.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що аналогічна заява була зроблена і в офісі президента. Президент України Володимир Зеленський на брифінгу після переговорів із Прем'єр-міністром Португалії Антоніу Коштою наголосив, що розблокувати порт можна різними шляхами. Один із шляхів – військовий. Тому з такими запитами щодо відповідної зброї Україна звертається до наших партнерів.

Нагадаємо, Росія після початку повномасштабної агресії заблокувала всі морські порти України, через які поставляється більша частина товарів на експорт. Наразі в українських портах перебуває 22 млн тонн харчової продукції.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах