Автора фрази про російський корабель на острові Зміїний приховують заради його безпеки

Автора фрази про російський корабель на острові Зміїний приховують заради його безпеки.

Автора фрази про російський корабель на острові Зміїний приховують заради його безпеки. Фото: Ескіз марки для Укрпошти, автор – Борис Гром

Події
23 травня 2022 19:55

Автором фрази "російський військовий корабель іди нах...й" був не Роман Грибов, як повідомляв ряд ЗМІ, а інший прикордонник. Його визволили з російського полону. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Міністерство внутрішніх справ України.

На щастя, справжнього автора легендарної фрази для України вдалося звільнити з полону, де він пробув півтора місяці. ЗСУ ніколи офіційно не спростовували та не підтверджували авторство фрази. Це було зроблено, щоб справжній автор, перебуваючи в полоні, не зміг постраждати від окупантів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ім'я прикордонника обіцяють розкрити пізніше.

Спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів " Сегодня ", що той, хто знає специфіку острова, розуміє, що канал радіозв'язку був лише у прикордонників. І лише вони могли це зробити.

"У мене є інформація, що саме прикордонників ретельно допитували щодо цієї фрази. Сам файл також був записаний прикордонниками в іншому прикордонному підрозділі на материковій частині України. Там наші військовослужбовці записували всі загрози та фрази, які лунають в ефірі. Робили це для фіксації агресії росіян. Ім'я прикордонника, автора фрази, ми зможемо назвати, коли це буде дозволено з погляду безпеки», – сказав Демченко.

Він уточнив, що аудіофайл був поширений також Держприкордонслужбою.

Нагадаємо, що це фраза – реакція наших прикордонників на острові Зміїний, коли росіяни зажадали їх здатися.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах