Російський театр в Одесі досягає зміни назви

Російський театр в Одесі досягає зміни назви.

Російський театр в Одесі досягає зміни назви. Фото: culturemeter.od.ua

Події
28 травня 2022 08:36

"Одеський обласний російський драматичний театр" офіційно змінює свою назву. Рішення ухвалять на найближчій сесії обласної ради. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на " Думську".

Так, театр більше не хоче бути "російським". Проект відповідного рішення та змінений статут комунального підприємства вже підготували чиновники обласного департаменту культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням російської федерації на територію України, скоєнням масових військових злочинів… та загрозою національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, виникла гостра необхідність змінити назву КП шляхом виключення з назви слова "російська", – йдеться у пояснювальній записці проекту рішення.

Сесія обласної ради відбудеться вже найближчим часом.

Російський театр в Одесі змінить назву.Російський театр в Одесі змінить назву. Фото: dumskaya.net



Нагадаємо, що театр заявив про свій намір змінити назву ще 2 березня. До вирішення питання в юридичній площині колектив заявив, що відтепер де-факто театр носитиме назву Одеський обласний академічний драматичний театр.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах