На Одещині невідомі знову облили фарбою пам'ятник Суворову

На Одещині невідомі знову облили фарбою пам'ятник Суворову.

На Одещині невідомі знову облили фарбою пам'ятник Суворову. Фото: yug.today

Події
29 травня 2022 18:32

З ранку комунальникам міста Ізмаїл Одеської області знову довелося відмивати від червоної фарби скульптуру полководця Олександра Суворова, розташовану в центрі міста. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на "Південь Today".

Як повідомив мер міста Андрій Абрамченко, наразі пам'ятник вже відтерли, проте він поки що закритий, а його подальша доля невідома. Також міський голова наголосив, що цей пам'ятник є частиною культурної спадщини, тому його долю має вирішити Кабінет Міністрів України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: телеграм-канал "Одеса як вона є"

Нагадаємо, пам'ятник російському полководцю обливають фарбою вже не вперше. Так, на початку травня невідомі залишили на постаменті напис "кат", а декількома днями пізніше жителі Ізмаїла принесли до пам'ятника залитий кривавою фарбою та прикрашений промовистим написом "РуZZкий військовий, бери і йди" побутову техніку.

На даний момент на розгляді у керівництва країни знаходиться закон про дерусифікацію, під який підпадають два ізмаїльські пам'ятники: російському полководцю Олександру Суворову та генерал-лейтенанту Сергію Тучкову.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах