Через війну в Чорному морі загинули тисячі дельфінів: деякі опіки

Через війну в Чорному морі загинули тисячі дельфінів: деякі опіки.

Через війну в Чорному морі загинули тисячі дельфінів: деякі опіки. Фото ілюстративне

Події
02 червня 2022 10:57

З початку повномасштабного вторгнення Росії до України у Чорному морі загинуло кілька тисяч дельфінів. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на еколога та керівника науково-дослідного відділу парку "Тузловські лимани" в Одеській області Івана Русєва.

За його словами, за останні тижні кількість жертв серед дельфінів у Чорному морі зросла. У межах парку дельфіни плавають зграями вздовж берега моря за рибою. Вони також риються в піску на морських мілинах у пошуках морської мови. Але працівники нацпарку знаходять і мертвих дельфінів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також еколог зазначив, що у Болгарії, в гирлі річки Ропотамо, з'явилося кілька ослаблених та дезорієнтованих дельфінів. Деякі з них були опіки від вибухів бомб або мін. За оцінками експертів, які їх оглядали, вони не могли їсти щонайменше 10 днів. Ті, хто не обгорів, зазнали внутрішніх пошкоджень і сильно постраждали.

Таких поранених або загиблих дельфінів у Чорному морі заносить на узбережжя Болгарії, Румунії, Туреччини і до берегів України.

Нагадаємо, що тварини страждають від дій російських агресорів, які замінували частину акваторії Чорного моря. Потужні снаряди, якими російські стріляють із надводних та підводних човнів, а також використання військових гідролокаторів негативно впливає на дельфінів. Вони потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів судна ворогів, що виводить із ладу орган слуху дельфінів. В результаті вони перестають добре сприймати ехо-сигнали та орієнтуватися у просторі.


Обережно, фото 18



Усі фото: facebook.com/rusevivan

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах