Німеччина виділить Одесі допомогу на збереження культури

Німеччина надасть Одесі 20 мільйонів євро на збереження культури.

Німеччина надасть Одесі 20 мільйонів євро на збереження культури. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
07 червня 2022 16:18

Німеччина допоможе у реконструкції Одеської філармонії та оцифровці книг, а також посприяє попаданню нашого міста до основного списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на уповноважену з культури та медіа Німеччини Клаудія Рот, яка перебуває з візитом в Одесі.

Так, вона відвідала Одеську національну наукову бібліотеку та зазначила, що має намір допомогти оцифрувати цінні екземпляри, що зберігаються у закладі. Також вона заявила, що міністерство розгляне питання щодо реконструкції будівлі філармонії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Підтримати одеську культуру Німеччина планує фінансово. Йдеться про 20 мільйонів євро. При цьому конкретних термінів Клаудія Рот назвала.

"Я тут для того, щоб побачити все на власні очі, послухати і подумати, з чого ми можемо почати нашу допомогу. Що ми й робитимемо", - сказала пані Клаудія Рот.

Уповноважену супроводжував Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Члени делегації особисто побачили наслідки ракетного обстрілу Одеси, коли від вибухової хвилі постраждала низка житлових будинків у центрі міста та Воронцовський палац.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах