На Одещині у чоловіка виявили ботулізм після обіду тушонкою

На Одещині у чоловіка виявили ботулізм після обіду тушонкою.

На Одещині у чоловіка виявили ботулізм після обіду тушонкою. Фото ілюстративне: youtube_com_Тетяна_городник

Події
16 червня 2022 12:11

На Одещині виявили випадок захворювання на ботулізм. у чоловіка, який нещодавно їв домашню тушонку. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на прес-службу Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Так, мешканець міста Південний 1985 року народження розповів, що 9 червня вживав тушковану домашню заготівлю з м'яса качок. Стан чоловіка погіршився 13 червня. У нього з'явилися біль у животі, слабкість, сухість у роті, роздвоєння в очах, каламутний зір та птоз.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хворого відвезли "швидкою" до Одеської інфекційної лікарні. Він потрапив у реанімацію із діагнозом "ботулізм". Нині його лікують.

У центрі контролю та профілактики хвороб зазначили, що у 2021 році на Одещині зареєстрували чотири випадки захворювання на ботулізм, один з яких закінчився смертю пацієнта (після вживання в'яленої риби домашнього приготування).

У МОЗ закликали мешканців Одеської області суворо дотримуватися технологічних процесів, температурних режимів, питань гігієни при виготовленні консервів. М'ясне тушонку необхідно перед вживанням обов'язково кип'ятити не менше 30 хвилин.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах