В Одесі попрощалися зі священиком та засновником "Світлого дому"

В Одесі попрощалися зі священиком та засновником "Світлого дому".

В Одесі попрощалися зі священиком та засновником "Світлого дому". Фото: dumskaya.net

Події
17 червня 2022 11:37

В Одесі поховали видатного городянина – педагога, публіциста, богослова та громадського діяча, священнослужителя Української греко-католицької церкви, ченця-салезіанця отця Олександра Августа Чумакова, який помер 10 червня. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Думську.

Відспівали отця Олександра в римсько-католицькому соборі Успіння Пресвятої Діви Марії на Катерининській 15 червня. Померлому було 64 роки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прах отця Олександра поховали на Другому християнському цвинтарі. Останні півроку він хворів на діабет, від якого розвинулися супутні захворювання, хоча раніше повідомлялося, що від наслідків коронавірусу.



Олександр Чумаков народився в Одесі у 1958 році. З 1972 був дисидентом. В 1979 став ченцем Товариства святого Франциска Сальського (салезіанців). Закінчив філологічний факультет ОНУ імені Мечникова та працював в Одеському музеї західного та східного мистецтва. Також він був засновником одеського притулку "Світлий дім", який допоміг багатьом бездомним дітям та підліткам. Він очолював його до 2010 року. Після мешкав у Львові. Олександр був лібералом. Так, наприклад, він захищав святкування Хеллоуїна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах