В Одесі водій трамвая сяде у в'язницю та заплатить компенсацію за смерть пішохода

В Одесі водій трамвая сяде у в'язницю та заплатить компенсацію за смерть пішохода.

В Одесі водій трамвая сяде у в'язницю та заплатить компенсацію за смерть пішохода. Фото: odessa.dozor.ua

Події
25 червня 2022 13:19

В Одесі Приморський районний суд ухвалив вирок жінці-водієві трамвая, яка шість років тому на смерть збила молодого хлопця. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на рішення суду.

Смертельна аварія сталася на Старосінній площі 14 січня 2016 року. Трамвай, який курсував із кінцевої зупинки у напрямку вулиці Водопровідної, на повороті зійшов із рейок, врізався в металевий паркан і наїхав на 25-річного хлопця. Від одержаних травм постраждалий помер на місці.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Підсудна розповіла, що на ділянці, де сталася трагедія, було пошкоджено рейки, проте її про це ніхто не попередив. Внаслідок експертизи слова кондуктора підтвердилися, однак через те, що в момент аварії трамвай рухався зі швидкістю до 19 кілометрів на годину замість допустимих 15 кілометрів на годину, жінку визнали винною та засудили до трьох років позбавлення волі. Також обвинувачена має заплатити 300 тисяч гривень моральної компенсації родичам загиблого та понад десять тисяч гривень за проведені експертизи. Крім того, протягом року після визволення вона не зможе керувати транспортом.

Відомо, що підсудна не перебуває у шлюбі та одна виховує неповнолітню дитину. Кондуктором вона працювала протягом двох із половиною місяців до моменту аварії. На оскарження рішення суду жінка має 30 днів. Суд ухвалив вирок 13 червня, отже, оскаржити його можна до 13 липня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах