Стало відомо, як навчатимуться одеські школярі під час воєнного стану

Стало відомо, як навчатимуться одеські школярі під час воєнного стану.

Стало відомо, як навчатимуться одеські школярі під час воєнного стану. Фото: slovoidilo.ua

Події
27 червня 2022 13:53

У департаменті освіти Одеської міської ради розповіли, як навчатимуться школярі під час воєнного стану. Вони відповіли на головні питання, що турбують батьків. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на директора департаменту Олену Буйневич.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

1. Якщо ви не повертаєтеся до України 1 вересня. Дитина ходить до школи за кордоном, і ви плануєте повернутися після війни. Чи можна паралельно навчатися в одеській школі? Чи можуть вам відкрити дистанційний клас у другій зміні?

Дистанційні класи на другій зміні будуть, але Олена Буйневич не радить поєднувати навчання у двох державах одночасно, бо кожен вік має гранично допустимі навантаження. Дитину треба перевести до нової школи, але в одеській написати у заяві "прошу врахувати, що після повернення плануємо повернутися до школи".

Місце буде, якщо ви повернетеся протягом місяця – двох після завершення воєнного стану. Не забудьте при цьому взяти з собою документи про навчання дитини за кордоном: особиста справа або завірений випис досягнень з переліком предметів, що вивчаються дитиною.

Щоб дитина комфортно адаптувалася після повернення додому, попросіть у одеській школі навчальний план. Зосередьте увагу на тих предметах, яких немає за кордоном: українська мова та література, історія України. Уроки з цих предметів можна переглядати у комфортному режимі на сайті osvita-omr.gov.ua.

Коли ви повернетеся, дитина здасть різницю після консультацій з вчителями, і буде зарахована до наступного класу або поточного, якщо це буде під час навчального року.

2. Якщо ви за кордоном, але там дитина не навчається у школі, і ви хочете продовжити навчання в Одесі.

Якщо країна, в якій ви перебуваєте, не потребує навчання дитини у місцевій школі, цілком можливе навчання дистанційно в Одесі. У серпні буде визначено, чи є така можливість саме у вашій школі, чи вам запропонують іншу.

3. Ви залишилися в Одесі, але бажаєте вчитися дистанційно.

Наприкінці липня опублікують перелік навчальних закладів, які відкриють дистанційні класи.

Тим часом готуватимуться до очного навчання. Для цього облаштують укриття, готують заняття для працівників. Вирішатимуть щодо очного відвідування дітьми разом і кожен окремо за свою дитину, система освіти міста буде готова і до очного, і змішаного, і дистанційного навчання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах