В Одесі прокурор втік із країни у день початку вторгнення

В Одесі прокурор втік із країни у день початку вторгнення.

В Одесі прокурор втік із країни у день початку вторгнення. Фото: reaction.org.ua

Події
29 червня 2022 15:13

Прокурор Геннадій Вчитель втік із Одеси у день початку вторгнення Росії в Україну. Його звільнили з органів прокуратури. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Судово-юридичну газету.

24 лютого 2022 року Геннадій У. виїхав з місця свого постійного проживання без дозволу керівника місцевого військкомату та свого безпосереднього керівництва, чим порушив цілу низку законів, відомчих розпоряджень прокуратури та норм Кодексу професійної етики прокурорів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурор в обласній прокуратурі очолював цілий відділ організаційно-методичної роботи та координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності Управління нагляду за дотриманням законів Національною поліцією та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю.

В результаті з 25 лютого прокурор перестав з'являтися на своєму робочому місці в Одеській обласній прокуратурі.

За наявною інформацією, 25 лютого Геннадій телефоном повідомив свого безпосереднього керівника, що він вирішив вивезти свою сім'ю до Закарпатської області, але потім збирається повернутися до Одеси.

Проте, потім, 26, 27 та 28 лютого Геннадій повідомив свого начальника, що захворів у Закарпатській області та звернеться до лікаря, при цьому пообіцявши надати підтверджуючі документи.

Насправді ще 25 лютого прокурор виїхав до Румунії, що підтверджується даними Прикордонної служби, і фактично приховував своє реальне місцезнаходження від керівництва.

З огляду на те, що Геннадій є військовозобов'язаним і перебуває на військовому обліку, в умовах агресії РФ він мав отримати дозвіл на від'їзд від начальника місцевого Центру комплектування та соціальної підтримки міста Одеса (військкомату). Проте відповідного дозволу прокурор не отримував.

Дані про хворобу прокурора також підтвердження не отримали.

Що каже прокурор

Сам Геннадій У. фактично підтвердив суть висунутих йому претензій, проте повідомив, що спочатку справді збирався залишити на території Закарпаття дружину та трьох дітей, однак у зв'язку з тим, що РФ завдавала ракетних ударів практично по всій території України, то вирішив вивезти свою велику родину до Найбезпечніше місце – за кордон. Потім прокурор наважився залишитись там і сам.

При цьому він зазначив, що 15 березня 2022 року подав Генеральному прокурору заяву про звільнення із прокуратури за власним бажанням.

Свої дії прокурор пояснив бажанням убезпечити свою сім'ю від бойових дій.

У результаті прокурора звільнили через дисциплінарну провину.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах