Британський прем'єр Борис Джонсон став почесним громадянином Одеси

Британський прем'єр Борис Джонсон став почесним громадянином Одеси.

Британський прем'єр Борис Джонсон став почесним громадянином Одеси. Фото: bbc.com

Події
02 липня 2022 09:03

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон отримав звання почесного громадянина Одеси. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу мерії.

"Ми дуже високо цінуємо допомогу вашої країни, вашого прем'єр-міністра. Тому мною було підписано розпорядження про нагородження Бориса Джонсона Почесними знаками імені Григорія Маразлі І, ІІ, ІІІ ступенів", – сказав мер Одеси Геннадій Труханов в інтерв'ю BBC World Service and BBC radio -Newshour.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: YouTube-канал "Сайт Волноріз"

Почесним званням Бориса Джонсона нагородили заочно. Міський голова Одеси зазначив, що саме Великобританія є нашим головним союзником та другом у цій війні. На думку Труханова, якби вся світова спільнота зайняла таку саму позицію, як народ Британії, ми вже давно перемогли б окупантів.

"Підкреслю: це боротьба всього цивілізованого співтовариства з фашизмом версії 2.0, і в цій боротьбі пан Джонсон стане першим Почесним громадянином міста – підданим Великобританії, за весь час існування нагороди, з 1862 року", – підсумував мер.

Нагадаємо, нещодавно Борис Джонсон заявив, що Великобританія готова допомогти Україні з розмінуванням узбережжя Чорного моря та вивозом зерна.

"Я не хочу вдаватися до технічних або військових подробиць, але ви можете згадати, що ми вже зробили, поставивши озброєння для захисту українців. І ми говоримо з ними на технічному рівні, щоб допомогти розмінувати Одесу", – сказав Джонсон в інтерв'ю Reuters.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах