Братчук розповів, чи можливий зараз російський десант в Одесі

Братчук розповів, чи можливий зараз російський десант в Одесі.

Братчук розповів, чи можливий зараз російський десант в Одесі. Фото з брифінгу медіацентру "Україна - Укрінформ"

Події
05 липня 2022 16:05

На Одещині немає ризику висадки морського десанту Російської Федерації і найближчим часом, швидше за все, не буде активної підготовки до проведення такої військово-морської операції. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на спікера Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

"Коли ми говоримо про постійний ризик висадки морського десанту, то розуміємо, бачимо і знаємо, що сьогодні його немає. І, напевно, найближчим часом не буде активної підготовки до проведення такої військово-морської десантної операції. Тому що у ворога для цього немає жодних можливостей, не створено жодних умов", – сказав він на брифінгу в Медіацентрі "Україна - Укрінформ".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому Братчук переконаний, що умов для проведення такої операції створено не буде, тому що російські війська не мають жодних успіхів на суші, на південному напрямку.

"І зрозуміло, що після того, як було звільнено і взято під вогневий контроль острів Зміїний, селище Біле Ізмаїльського району, ворог відкинуто на більшу відстань саме в нашій морській акваторії. Тому про десант не йдеться", - додав він.

Водночас Братчук наголосив, що загроза завдання ракетних ударів по Одесі та області залишається дуже високою. Нагадаємо, що у Чорному морі знаходяться п'ять ворожих кораблів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах