На Одещині 75% шкіл та дитсадків можуть займатися очно: коли визначаться з форматом

На Одещині 75% шкіл та дитсадків можуть займатися очно: коли визначаться з форматом.

На Одещині 75% шкіл та дитсадків можуть займатися очно: коли визначаться з форматом. Фото: mundoatual.pt

Події
07 липня 2022 10:50

На Одещині 75% шкіл та дитячих садків мають захисні споруди, найпростіші укриття або поблизу них є захисні споруди, які можуть використовуватись під час повітряних тривог. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Одеську ОВА.

Про це йшлося на нараді в рамках робочого візиту до Одеської області Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета спільно з Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі в області діють комісії, які моніторять наявність та стан укриттів у навчальних закладах. Для максимальної безпеки у закладах активно встановлюють кнопки оповіщення та камери відеоспостереження, вирішується питання підвезення учнів.

Коли розпочнеться навчальний рік та у якому форматі

Освітній процес на Одещині планується розпочати у традиційному форматі 1 вересня. Проте остаточне рішення залежатиме виключно від безпекової ситуації. Йому ухвалять після висновків спецкомісії у відповідному акті закладу про готовність розпочати навчальний рік у очному режимі. Остаточні дані щодо формату освітнього процесу у кожному закладі будуть готові на початку серпня.

Наразі передбачається дистанційний та змішаний формат навчання дітей і дітей, які тимчасово перебувають за кордоном, батьки яких мають побоювання щодо очного навчання. Вчителі поступово повертаються в область та готові працювати очно. Але створюються всі умови для продовження роботи і для тих педагогів, які досі знаходяться далеко від основного місця роботи, для залучення їх до викладання у дистанційних класах.

У школах та садах навчають вчителів надання першої медичної допомоги, а також проводять інструктажі представників ДСНС та Нацполіції з евакуації та питань безпеки.


Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах