Головного лікаря одеського обласного центру соціально значущих хвороб звільнили через порушення

Головного лікаря одеського обласного центру соціально значущих хвороб звільнили через порушення.

Головного лікаря одеського обласного центру соціально значущих хвороб звільнили через порушення. Фото: 2gis.ua

Події
13 липня 2022 13:01

12 липня під час позачергової сесії Одеської обласної ради депутати звільнили генерального директора Одеського обласного центру соціально-значущих хвороб Світлани (Єсипенко) Ізосімової. Спеціальна робоча група виявила численні порушення. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на голову облради Григорій Діденко.

Так, лікаря звільнили через порушення посадових обов'язків, неналежне використання майна та коштів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Акт робочої групи встановив порушення, зокрема:

– керівник без погодження з Органом управління ухвалив рішення про розміщення вільних коштів, отриманих від НСЗУ для реалізації програми медичних гарантій на депозитному рахунку у комерційному банку "КредіАгріколь Банк";
- Невикористання грантових коштів більше двох років;
– призначення директором медичної установи премії самої себе без відповідного рішення обласної ради чи іншого уповноваженого обласною радою органу. Таким чином, їй незаконно виплачено премії у сумі 616 359 гривень, у тому числі за 2021 рік у розмірі 610 104 гривень та у 2022 році – 6 255 гривень;
– із наявного медичного обладнання та обладнання, вкрай необхідного для лікування хворих та ефективності надання медичних послуг, не використовується 47% за призначенням на суму 23 000 409 гривень.

Крім перерахованого вище, холодильне та інше медичне обладнання на загальну суму 6 мільйонів 93 тисяч 345 гривень у 2021 році передали до Ізмаїльської міської лікарні. Устаткування знаходиться в упакованому вигляді у приміщенні лікарні та міської поліклініки. Обладнання передали без погодження з уповноваженим органом власника в особі управління обласної ради з питань майнових відносин.

Також під час перевірки виявили, що 624 працівники протитуберкульозних установ працюють з живими збудниками туберкульозу або матеріалами, що їх містять, доглядають хворих на туберкульоз або прибирають приміщення. Їм не виплатили матеріальну допомогу на оздоровлення понад 4 мільйони гривень.

Наразі звільнений генеральний директор перебуває на лікарняному, який поки що не закритий.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах