Аналітик ISW назвала умову, за якої Росія почне наступ на Одесу

Аналітик ISW назвала умову, за якої Росія розпочне наступ на Одесу.

Аналітик ISW назвала умову, за якої Росія розпочне наступ на Одесу. Фото: instagram.com/deniska_ua

Події
18 липня 2022 08:55

Фахівець Інституту вивчення війни США Наталія Бугаєва заявила, що росіяни не відкидають можливості початку наступу на Одесу. Зараз вони не мають такої можливості, але вона може з'явитися в тому випадку, якщо окупаційні сили зможуть окопатися на півдні. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на інтерв'ю аналітика Українській правді.

"Щодо Одеси, так, для них вона сакральна, але вони вміють перегравати, що для них сакрально, а що ні. І з військової точки зору, мені здається, вони зараз не мають можливості взяти Одесу. Будуть ракетні удари, які ми бачимо. Але мені здається говорити зараз про Одесу передчасно, поки вони не завершили Донбас, але їх наміри не змінилися, якщо вони окопаються на півдні, згодом буде наступ на Одесу, і Одеса в них буде однією з перших цілей – вона потрібна їм не тільки для контролю. над Півднем України, контролю над Чорним морем плюс вона має значення для Молдови, і для Придністров'я», – заявила вона.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Бугаєвої, звільнення острова Зміїний було важливим і з військової, і з морально-психологічної точки зору.

"Важлива перемога для України і з військової та моральної точки зору. Російські зациклені на цьому острові. Я думаю, ви бачили вираз Дугіна про те, що хтось контролює Зміїний, той контролює і перебіг історії. Вони самі надали цьому дуже багато значення, і тепер їм треба пояснювати, що це є "жестом доброї волі", – додала аналітик.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах