Місто розірвало співпрацю із Всесвітнім клубом одеситів через скандал з премією Бабеля

Місто розірвало співпрацю зі Всесвітнім клубом одеситів через скандал із премією Бабеля.

Місто розірвало співпрацю зі Всесвітнім клубом одеситів через скандал із премією Бабеля. Фото: facebook.com/PremiyaBabelya

Події
20 липня 2022 15:22

Міська влада призупинила взаємодію із Всесвітнім клубом одеситів. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на мера Одеси Геннадія Труханова.

Приводом такого рішення стало те, що під час війни з російськими окупантами у Всесвітньому клубі одеситів присудили премію за перемогу в літературному конкурсі російським письменникам. Йдеться про підбиття підсумків Одеської міжнародної літературної премії імені Ісаака Бабеля, де російські письменники були як включені до складу журі, так і удостоєні дипломів. Серед них, зокрема, ті, хто дозволяв собі неоднозначні висловлювання на адресу України, а також співпрацював із РосЗМІ, які відкрито підтримують дії Росії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Все це відбувається на тлі повномасштабного вторгнення РФ в Україну, коли артисти світового рівня скасовують свої концерти в Росії та закликають зупинити знищення українського народу, припинити жорстоку та несправедливу війну", - написав Труханов.

Мер зазначив, що місто змушене призупинити співпрацю із клубом.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах