У Департаменті муніципальної безпеки розповіли свою версію про "мовний скандал"

У Департаменті муніципальної безпеки розповіли свою версію про "мовний скандал".

У Департаменті муніципальної безпеки розповіли свою версію про "мовний скандал". Фото: facebook.com/dmb.omr

Події
22 липня 2022 09:59

У департаменті муніципальної безпеки одеської міської ради прокоментували скандал із одеситкою, яка стверджує, що на неї напала охорона Малинівської райадміністрації через зауваження українською мовою. Вони заперечують мовний скандал. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на пресслужбу відомства.

За їхньою версією, охоронці за допомогою відеоспостереження помітили жінку, яка деякий час не заходячи всередину ходила навколо адмінбудівлі та вела фото та відео зйомку. Жінку затримали та викликали поліцію. Під час огляду мобільного телефону у неї знайшли фотографії території адмінбудівлі, а також російські номери та групи соцмереж.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жінку передали до правоохоронних органів, де на неї нібито склали заяву. Також їм передали всі відеоматеріали як доказ дій невідомої особи.

У департаменті зазначили, що більшість співробітників спілкуються виключно державною мовою.

При цьому Департамент муніципальної безпеки не оприлюднив відео, на якому було видно, як жінка знімає на телефон. При цьому, за словами жінки, у її влаштуванні взагалі не працює камера, а сам гаджет був розряджений. Також вона заперечує те, що у її телефоні знайшли російські номери.

Нагадаємо, інцидент стався 19 липня на вході до Малиновської райадміністрації. У одеситки стався конфлікт із трьома охоронцями, які курили біля входу до будівлі. За її версією, Ганна зробила їм зауваження, оскільки має астму. Тим більше, що в країні діє відповідна заборона куріння у громадських місцях. Після цього троє чоловіків почали її ображати через українську мову. Після чоловіка з автоматами нібито почали стверджувати, що вона диверсантка та вела заборонену відеозйомку, а також викликали поліцію. Один із охоронців схопив її за горло. Коли поліція приїхала, вони подивилися документи жінки, забрали її в автомобіль і довезли додому. Постраждала написала заяву до поліції. Проте побої – сліди від задушення на шиї – їй не зняли.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах