Одеситка заявляє, що на неї напала охорона Малинівської райадміністрації (оновлено)

Через зауваження українською: одеситка заявляє, що на неї напала охорона Малинівської райадміністрації.

Через зауваження українською: одеситка заявляє, що на неї напала охорона Малинівської райадміністрації. Фото: novyny.live

Події
21 липня 2022 15:08

Одеситка заявила, що на неї напала охорона Малинівської райадміністрації. Причиною стало те, що вона зробила їм зауваження щодо куріння українською мовою. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на постраждалу жінку Ганну Дерев'янко.

За її словами, інцидент стався 19 липня на вході до Малиновської райадміністрації. У неї стався конфлікт із трьома охоронцями, які курили біля входу до будівлі. Анна зробила їм зауваження, бо має астму. Тим більше, що в країні діє відповідна заборона куріння у громадських місцях. Після цього троє чоловіків почали її ображати.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Зараз поїдеш до СІЗО ко..чена патріотка України…через таких україномовних зараз війна", – з таким словами у жінки забрали смартфон із рук.

Після чоловіка з автоматами нібито почали стверджувати, що вона диверсантка та вела заборонену відеозйомку, а також викликали поліцію. Один із охоронців схопив її за горло. Також Ганна заявила, що їй крутили руки.

"Маємо право е...нути тебе на місці, зараз війна і ніхто розбиратися не буде", - цитує Ганна охоронців.

Коли поліція приїхала, вони подивилися документи жінки, забрали її в автомобіль і довезли додому. Постраждала написала заяву до поліції. Проте побої – сліди від задушення на шиї – їй не зняли.

На ситуацію вже відреагував уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремень. Він попросив надіслати подробиці йому на пошту.

Оновлено:

У департаменті муніципальної безпеки одеської міської ради прокоментували інцидент. Вони заперечують мовний скандал. За їхньою версією, охоронці за допомогою відеоспостереження помітили жінку, яка деякий час не заходячи всередину ходила навколо адмінбудівлі та вела фото та відео зйомку.

Жінку затримали та викликали поліцію. Під час огляду мобільного телефону у неї знайшли фотографії території адмінбудівлі, а також російські номери та групи соцмереж.

Жінку передали до правоохоронних органів, де на неї нібито склали заяву. Також їм передали всі відеоматеріали як доказ дій невідомої особи.

Також у департаменті зазначили, що більшість співробітників спілкуються виключно державною мовою.

Постраждала. Аня Чер- Дерев'янко/facebook.comПостраждала. Аня Чер- Дерев'янко/facebook.com

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах