РФ намагається видати обстріл житлових будинків у Дачному за знищення військових об'єктів

РФ намагається видати обстріл житлових будинків у Дачному за знищення військових об'єктів.

РФ намагається видати обстріл житлових будинків у Дачному за знищення військових об'єктів. Фото: od.gp.gov.ua

Події
22 липня 2022 11:29

Росія намагається видати обстріл житлових будинків у селі Дачне на Одещині як знищення військових об'єктів. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Оперативне Командування "Південь".

"На Одещині ворог продовжує інформаційно-пропагандистську кампанію із залякування та нагнітання хибних повідомлень-жахливість своїх псевдоуспіхів... Про влучення в приватні будинки мирних жителів міністерство оборони рашистів рапортує як про знищення військово-тренувальних баз із сотнями загиблих", - йдеться у повідомленні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації



Нагадаємо, що в ніч із 18 на 19 липня на село під Одесою випустили сім ракет, одну з яких збила ППО.

Внаслідок удару зруйновано три житлові будинки та дві дворові споруди з подальшим їх займанням, а також на околиці населеного пункту пошкоджено будівлю фермерського господарства. Значних руйнувань зазнали прилеглі до місць подій будинки та автомобілі. У будинках пошкоджено вікна, дахи та фасади. Постраждали шість цивільних осіб, серед яких п'ятимісячна дитина.

Раніше Міністерство оборони Росії прозвітувало про ракетний удар, нанесений по Одеській області пізно ввечері 19 липня. Так, в оборонному відомстві РФ заявили про знищене сховище нібито боєприпасами. Насправді одну ракету збила наша система ППО, а друга потрапила у сміття. Ніхто не постраждав.

До цього в російській Міноборони прокоментували обстріл по Одеській області за 11 липня. Там стверджують, що знищили пускові установки протикорабельного ракетного комплексу Гарпун виробництва США. Тоді потрапили до приватного будинку мирних жителів прибережного села, до об'єктів портової інфраструктури, до полів та сільськогосподарських угідь. На щастя, жертв немає.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах