На Одещині передплатники залишилися без паперових газет

На Одещині передплатники залишилися без паперових газет.

На Одещині передплатники залишилися без паперових газет. Фото: freepik.com

Події
22 липня 2022 14:41

Заступник редактора обласної газети "Чорноморські новини" Ольга Сира звинуватила Одеську обласну раду у блокуванні роботи видавництва "Чорноморські новини", через яку передплатники газет не можуть отримати екземпляри видань. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на відповідну заяву.

"Газети надруковані ще вчора, а сьогодні вже мають бути доставлені передплатникам. Але вони досі лежать у цеху видавництва. Враховуючи графік роботи поштовиків (а він під час війни зазнав суттєвих змін та кореспонденція доставляється далеко не щодня) сьогоднішні газети потраплять до читачів у кращому разі, наступного тижня", – йдеться у повідомленні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами журналістки, комісія облради, яка намагається навести лад у обласному комунальному підприємстві "Видавництво "Чорномор'я"", виявила, що в угодах з редакціями є пункт про те, що факт виконання послуг із друку кожного окремого тиражу оформляється Актом надання послуг. Видавництво, за словами Ольги Сири, таких актів редакціям не надавало. Як покарання комісія заблокувала видачу вже надрукованих газет і, відповідно, їх доставку до газетної експедиції "Укрпошти".

Що кажуть в Одеській обласній раді

У раді стверджують, що згідно з договорами між видавництвом "Чорномор'я" та замовниками послуг друку загальна вартість виготовлення газети є договірною за кожним окремим тиражем газети та відображається у погодженій сторонами калькуляції, що не дотримувалися.

А готовий тираж видається представнику замовника, повноваження якого мають бути підтверджені довіреністю за накладною, що підтверджує виконані роботи та відсутність претензій. Відповідні довіреності від замовників видавництву не надали.

Замовник також може доручити доставку готового тиражу до газетно-журнальної експедиції та інших розповсюджувачів, але для цього потрібен окремий договір. Із видавництвом такі договори іноді, на жаль, також не укладалися.

Отже, комісія виявила та зупинила порушення вимог законодавства та порядку виконання та укладання договорів про надання послуг.

Голова Одеської облради Григорій Діденко пояснив редакторам, що ситуація, що склалася в друкарні, вимагає термінового втручання в її роботу. І доки комісія з'ясовуватиме всі питання, можливі перебої в роботі друкарні. Комісія облради перевірятиме наявність договорів із газетами та інші документи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах