Повітряні сили: сьогодні по Затоці били з 13 літаків

Повітряні сили: сьогодні по Затоці били з 13 літаків - фото

Повітряні сили: сьогодні по Затоці били з 13 літаків - фото

Події
26 липня 2022 15:22

Сьогодні вранці, 26 липня, росіяни били Затокою з 13-ти літаків. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на брифінг представника сил Повітряних сил ЗСУ України Юрія Ігната.

За його словами, спочатку удари завдали літаки Су-35 чи Су-30 із акваторії Чорного моря. Базування літаків – аеродром Ахтубінськ. Близько 04:30 із трьох літаків завдали ударів ракетами Х-59, вилетіло п'ять ракет переважно в Одеську область, район Затоки та інші місця.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він стверджує, що за півгодини одразу 10 далеких бомбардувальників Ту-22М3 завдали ще вісім ударів ракетами Х-22 з акваторії Чорного моря.

"Вже в районі п'ятої години ранку, за півгодини одразу ж 10 літаків Ту-22М3, це далекі бомбардувальники, район їх базування – на північ від України, аеродром Шайківка, Росія. Вони перелетіли в акваторію Чорного моря, і звідти також завдали вісім ударів ракетами Х-22.В основному теж по Одеській області, району Затоки, де знаходиться всім відомий міст", – розповів Ігнат.

Зазначимо, що Х-22 – радянська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності, великої потужності та низької точності. Здатна нести ядерну боєголовку. Системи ППО можуть збити їх рідко.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах