Вибухи та навчання в Одесі: в ОВА розповіли, про що не можна писати у соцмережах

Вибухи та навчання в Одесі: в ОВА розповіли, про що не можна писати у соцмережах.

Вибухи та навчання в Одесі: в ОВА розповіли, про що не можна писати у соцмережах. Фото: instaguru.online

Події
01 серпня 2022 17:18

Жителям Одеської області нагадали про правила безпечного спілкування у месенджерах та соцмережах. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на спікера Одеської ОВА Сергія Братчука.

Так, городянам вкотре нагадують про заборону повідомляти про обстріли та навчання.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Братчука, як тільки на Одещині пролунають різні вибухи, відразу в соцмережах і месенджерах починається активне обговорення обстрілів, які люди чули або бачили поруч. Також користувачі викладають відео та фото нових пошкоджень. Однак робити цього не можна, адже це допомагає ворогові.

За інформацією Міноборони України, 80% інформації, яку отримує російська розвідка, обробляється з відкритих джерел. Тобто російські спецслужби моніторять різні соцмережі, гурти, Telegram-канали та бесіди. І якщо ви повідомляєте, що ракетами цілили в один об'єкт, але не потрапили, то ворог може зробити це вдруге, щоби потрапити.

Також після обстрілу не можна повідомляти в соцмережах про детальне місце влучення снаряда або адреси. Наприклад, не варто говорити: "ракетою цілилися у вокзал, але потрапили до лікарні, яка знаходиться недалеко" або "ракета потрапила до складу поряд із аеродромом". Тим самим, користувачі месенджерів допомагають російським військовим скоригувати удар, і можуть прилетіти інші ракети, які вже точно потраплять у необхідне місце.

Право на оприлюднення офіційних даних про наслідки руйнувань, зону поразки внаслідок ударів та обстрілів, кількості жертв та постраждалих мають лише представники Міністерства оборони, Збройних Сил України, оперативного командування "Південь" та Одеської обласної військової адміністрації. Решта може лише цитувати офіційно оприлюднену інформацію.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах