У Великобританії попередили РФ про неприпустимість обстрілів одеського порту

У Великобританії попередили РФ про неприпустимість обстрілів одеського порту - фото

У Великобританії попередили РФ про неприпустимість обстрілів одеського порту - фото

Події
01 серпня 2022 18:23

Міністр закордонних справ Великобританії Ліза Трасс заявила, що обстріл Росією одеського порту не повинен повторитися, а судна, що вийшли з чорноморських портів, повинні бути в безпеці. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на "Інтерфакс-Україна ".

"Ці судна мають отримати безпечне проходження. Не повинно бути повторення обстрілу Росією одеського порту. Єдиний спосіб, який може по-справжньому пом'якшити створену ним глобальну кризу продовольчої безпеки – це припинити своє жорстоке вторгнення в Україну", – йдеться у заяві.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Міністр зазначила, що тепер очі всього світу стежитимуть за тим, чи РФ продовжить використовувати глобальні запаси продовольства як зброю, як це було досі.

"Це важливий перший крок. Великобританія і наші союзники наполегливо домагалися цього результату. Ми вдячні ООН та Туреччині за допомогу у укладанні цього договору. Росія відчула всю силу глобального тиску, і тепер очі всього світу стежитимуть за тим, чи продовжать вони використовувати глобальні запаси продовольства як зброя, як це було й досі", – зазначила Трасс.

Нагадаємо, що сьогодні з Одеського порту вирушило перше судно із 26 тисячами тонн української кукурудзи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах