Через масштабну пожежу на Катерининській люди 23 сім'ї залишилися без житла

Через масштабну пожежу на Катерининській люди 23 сім'ї залишилися без житла.

Через масштабну пожежу на Катерининській люди 23 сім'ї залишилися без житла. Фото: novyny.live

Події
01 серпня 2022 19:21

У будинку на Катерининській, де сталася масштабна пожежа, 23 сім'ї залишилися без житла. На момент пожежі 10 сімей виїхали з дому. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Novyny.live.

З самого ранку 1 серпня рятувальники борються із пожежею. 30 одеситів були евакуйовані та залишилися без даху над головою. Пожежа охопила чималу площу 500 квадратних метрів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одесит Олександр дізнався, що його домашні вихованці опинилися у вогняній пастці. Чоловік у день пожежі вирішив поїхати до Миколаєва. Дізнавшись, що його хамелеон на прізвисько Джин і котик Веня залишилися в закритій квартирі на шостому поверсі будівлі, він одразу повернувся до Одеси. Але поки що доля домашніх улюбленців невідома.

"У мене немає інформації, живі вони чи ні. Слава Богу, що живі люди. Сьогодні вранці я поїхав до Миколаєва. Побачив 29 пропущених та 47 повідомлень. Поїхав робити добру справу до Миколаєва. За що я це отримав? Поки не знаю. Я дуже сподіваюся, що хоча б один із улюбленців виживе", – розповів Олександр.

Загасити полум'я не могли понад чотири години. Тому квартири, які навіть не сильно постраждали від вогню, залиті водою. Під час війни люди лишилися без базових речей.

"Постраждали меблі, паркет та техніка. Коли почалася пожежа, ми вже стали на роботу, почули запах. І ось скільки годин стоїмо чекаємо. Нам, дякувати Богу, є де жити", – розповів Володимир.

Деякі жителі через війну залишилися без жодного способу заробітку. Квартира в одесита Миколи здавалася в оренду. У ній проживала фотограф із Франції, яка також залишилася без усіх речей і техніки для роботи. Тепер у чоловіка одна надія, що квартира хоч якось уціліла, щоби самостійно почати її ремонтувати.

"Зараз я вже нічого не відчуваю. Вже немає болю та сліз. Найцінніше була сама квартира, тому що ми її здавали і заробляли так гроші. А тепер я не знаю, як далі бути. І війна нескоро закінчиться", – розповів чоловік.



Мешканцям будинку заборонили ночувати у постраждалій будівлі та щонайменше добу заходити до своїх квартир. Поки що одеситам запропонували тимчасове житло, але від нього всі відмовилися. Люди залишаться у друзів чи родичів.

Нагадаємо, 1 серпня на перетині вулиць Катерининської та Жуковського спалахнула пожежа у житловому будинку. Рятувальники билися з вогнем понад п'ять годин. Пожежу загасили на площі 500 квадратних метрів, зараз розбирають та поливають будівлю.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах