Перше судно з початку війни: турецький балкер пливе до Чорноморська за зерном

Перше судно з початку війни: турецький балкер пливе до Чорноморська за зерном.

Перше судно з початку війни: турецький балкер пливе до Чорноморська за зерном. Фото: marinetraffic.com

Події
04 серпня 2022 09:31

У Чорноморськ за зерном йде турецький балкер OSPREY S під прапором Ліберії – перше судно з тих, що не були заблоковані в українських портах від початку повномасштабної війни Росії проти України. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на голову Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка. Інформацію також підтвердив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Судно йде від протоки Дарданелли. Воно вийшло з турецького порту Іскендерун в останній день липня і має прибути до України 5 серпня.

Зазначимо, що напрямок саме турецьких судів очікувався експертами як найбільш ймовірний для того, щоб зменшити ризик провокацій та/або обстрілів з боку Росії.

Тим часом представники Росії, України, Туреччини та ООН, які входять до складу Спільного координаційного центру в Стамбулі, завершили інспекцію суховантажного судна RAZONI – першого судна, яке пройшло "зерновим коридором" з Одеси. Судно пройде через турецькі протоки та візьме курс до порту призначення – Тріполі на півночі Лівану.

Як повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук на брифінгу в Медіацентрі "Україна", на відправку наступного судна з Одеси чекають найближчими днями після погодження ООН та Туреччини.

Перше судно з початку війни: турецький балкер пливе до Чорноморська за зерном.Перше судно з початку війни: турецький балкер пливе до Чорноморська за зерном. Фото: Andrii Klymenko/facebook.com

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах