На Одещині "накрили" ще один канал переправлення чоловіків до Молдови: це були моряки

На Одещині "накрили" ще один канал переправлення чоловіків до Молдови: це були моряки.

На Одещині "накрили" ще один канал переправлення чоловіків до Молдови: це були моряки. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
05 серпня 2022 15:31

На Одещині СБУ заблокувала канал нелегальної міграції військовозобов'язаних чоловіків призовного віку через державний кордон до Європейського Союзу. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За словами силовиків, "клієнтами" були переважно військовозобов'язані моряки, які мали намір уникнути мобілізації в період воєнного стану. Як встановила СБУ, організатором схеми був один із керівників судноремонтної та крюїнгової компаній однієї з країн Євросоюзу. Оперативники спецслужби встановили представника компанії на території України, який безпосередньо організовував та здійснював переправку нелегалів через державний кордон. Основною метою ділків було забезпечення європейського судноремонтного підприємства кваліфікованою робочою силою, тому «клієнти» мали професійну кваліфікацію або моряків, або фахівців з ремонту морських суден.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вартість своїх послуг зловмисники оцінили у 3 тисячі доларів США за одного потенційного призовника. За ці гроші організатори забезпечували клієнтам перехід кордону поза контрольно-пропускними пунктами на територію Придністровського регіону Молдови. Там нелегалів зустрічали тамтешні представники силових структур, які забезпечували їм безперешкодне переміщення до Республіки Молдова. Для легалізації перебування "перебіжчиків" на території Молдови та країнах ЄС прикордонники Придністровського регіону Молдови проставляли у документах штампи, датувавши їх 25.02.2022, тобто до заборони виїзду з України чоловіків призовного віку. Надалі ухилісти вирушали регулярними автобусними рейсами до однієї з країн ЄС. Там ділки отримували додаткову оплату від представника судноремонтної компанії-замовника.

За попередніми даними, схемою скористалося понад 20 людей. Співробітники спецслужби затримали українського спільника нелегального трафіку і водія, який доставляв нелегалів до місця перетину держкордону, "на гарячому" при спробі незаконного переправлення трьох втікачів.

Ведеться слідство. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

  • На Одещині "накрили" ще один канал переправлення чоловіків до Молдови: це були моряки фото
  • На Одещині "накрили" ще один канал переправлення чоловіків до Молдови: це були моряки фото 1
  • На Одещині "накрили" ще один канал переправлення чоловіків до Молдови: це були моряки фото 2
  • На Одещині "накрили" ще один канал переправлення чоловіків до Молдови: це були моряки фото 3

На Одещині "накрили" ще один канал переправлення чоловіків до Молдови: це були моряки фото



Усі фото: facebook.com/ssu.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах