В Одесі хірург безкоштовно робить пластичні операції потерпілим від війни

В Одесі хірург безкоштовно робить пластичні операції потерпілим від війни.

В Одесі хірург безкоштовно робить пластичні операції потерпілим від війни. Фото: dumskaya.net

Події
11 серпня 2022 12:46

В Одесі працює пластичний хірург Артур Тумбашян, який безкоштовно оперує постраждалих від ракетних атак. Про це повідомляє " Думська".

Лікар – переселенець із Миколаєва. В даний час під його наглядом перебувають четверо пацієнтів. Усі – постраждалі від ракетних обстрілів у Сергіївці. Але пластичний хірург каже, що готовий оперувати поранених не лише з Одеської області, а й інших регіонів України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

55-річна Лариса Шматько розповіла, як отримала травму. З її слів, вона виглядала настільки жахливо, що її боялася навіть онука.

Під час нічної ракетної атаки на курортну Сергіївку жінка, як і її сусіди, мирно спала. Після першого вибуху у її квартирі відчиняло вікна. Коли вона вийшла на балкон, щоб їх закрити, пролунав ще один вибух.

"Я впала на землю. Мене засліпило і приголомшило. Коли я зрозуміла, що нічого не бачу, я почала повзком намагатися вибратися з квартири. Я дісталася сходового майданчика і почала голосно кричати. Я чула що над нами, там сім'я загинула, чоловік і жінка, та дівчинка 11-річна кричала, на другому поверсі, там теж жінку вбило, і дочка її дуже кричала", – згадує Лариса Пилипівна.

Постраждалу госпіталізували до міської лікарні Білгорода-Дністровського.

"Вони мене просто зібрали до купи, бо я була як рваний шматок м'яса", – розповідає вона.

Жінка каже, вже було подумала, що тепер до кінця життя залишиться понівеченою. І більше не зможе працювати вихователькою у дитячому садку. Але від волонтерів дізналася про Артура Тумбашяна і вирішила вирушити до нього.

Лікар оглянув пацієнта і невдовзі провів першу операцію.

"Ми зробили пластику рубців м'яких тканин. Щік, повік та надбрівної області. У надбрівній області повернули хвіст брови у вихідне положення та вилучили уламок скла. Скроневий нерв звільнили від рубців", - розповідає Артур Тумбашян.

Зараз Ларисі Шматько роблять плазмотерапію, щоб рубці від ран ставали м'якшими та менш помітними. На черзі – ще одна операція.

Усі фото: dumskaya.net

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах