Одеська область на другому місці в Україні за поширенням коронавірусу

Одеська область на другому місці в Україні за поширенням коронавірусу.

Одеська область на другому місці в Україні за поширенням коронавірусу. Фото: life.pravda.com.ua

Події
11 серпня 2022 17:25

Одеська область опинилася на другому місці в Україні із захворюваності COVID-19. На першому місці зараз Чернівецька область. Про це повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

Найчастіше хворіють люди 30-49 років на півдні області: в Ізмаїлі, Болграді, Рені та в Одесі. Менш інтенсивне зростання захворюваності фіксується у Біляївці, Татарбунарах, Любашівці, Чорноморську.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зростання захворюваності пов'язане з тим, що на Одещині досить багато вимушених переселенців і часто роблять тестування.

Раніше ми повідомляли, що за минулий тиждень у регіоні коронавірус діагностували у 313 осіб. Найчастіше це "Омікрон". Як виявилось, два з них закінчилися летально. Після смертності ми знаходимося на третьому місці по країні.

Чи готова до області до можливого спалаху коронавірусу


На даний момент на Одещині відкрили 28 закладів охорони здоров'я, які призначені для госпіталізації хворих з гострими респіраторними захворюваннями. Десять із них – заклади першої хвилі та 18 – другої хвилі. На даний момент завантаженість профільних медустанов складає 4%. Тридцять кисневих станцій встановлені та введені в експлуатацію.

На сьогодні національна технічна група експертів з питань імунізації рекомендувала МОЗ проводити вже четверту бустерну дозу вакцини від коронавірусу окремим категоріям населення. Експерти рекомендують проводити четверте щеплення працівникам критичної інфраструктури, медичним працівникам та людям з тяжкими супутніми захворюваннями, такими як астма або серцево-судинна недостатність.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах