Сьогодні на Одещину прибуде судно під завантаження зерна для Африки (оновлено)

Сьогодні на Одещину прибуде судно під завантаження зерна для Африки.

Сьогодні на Одещину прибуде судно під завантаження зерна для Африки. Фото: focus.ua

Події
12 серпня 2022 08:25

Сьогодні, 12 серпня, до порту "Південний" Одеської області очікується прибуття судна Brave commander (прапор Ліберії) під навантаження понад 23 тисячі тонн пшениці для боротьби з голодом у Східній Африці. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

Судно прибуде до нашого регіону в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН та буде направлено через порт Джібуті до Ефіопії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

ОНОВЛЕНО: О 19:48 міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив про те, що суховантажне судно Brave commander прибуло в порт "Південний". Незабаром українське зерно доставлять до Ефіопії.

Зазначимо, що 12 суден із зерном із портів Великої Одеси вже вийшли.

Brave commander – це балкер, різновид суховантажу. Він спеціалізується на перевезеннях вантажів насипом, також транспортуванні зерна, вугілля, руди, цементу. Судно було збудовано у 1996 році. Його порт приписки – Бейрут (столиця Лівану). Раніше балкер мав інші назви. Серед них – BLUE GEMINI, GLOIRE, LARK та VERILA. Свого часу він ходив під прапорами Мальти та Болгарії. 27 липня судно вийшло у море з порту Варна у Болгарії. Наразі він знаходиться недалеко від українського порту Південний на Одещині.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах