Частину пам'яток архітектури в Одесі хочуть захистити "блакитним щитом"

Частину пам'яток архітектури в Одесі хочуть захистити "блакитним щитом".

Частину пам'яток архітектури в Одесі хочуть захистити "блакитним щитом". Фото: skyandmethod.com

Події
12 серпня 2022 14:38

Виконавчий комітет Одеської міської ради затвердив 51 визначну пам'ятку Одеси для розміщення на них відмітного знака "Блакитного щита". Відповідне рішення виконком ухвалив 11 серпня.

Так, зокрема, йдеться про Воронцовський палац, будинок Потоцького, Потьомкінські сходи, будівлю біржі, Археологічний музей, англійський клуб, Оперний театр, будинок Руссова та багато інших.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Таким чином, виконком планує зберегти історичну забудову центральної частини міста та захистити її від можливих наслідків війни.

"Блакитний Щит" є захисною емблемою Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту від 1954 року, яка разом із двома її Протоколами є основною міжнародною угодою, яка встановлює правила захисту культурної спадщини під час збройних конфліктів.

Нагадаємо, що державний міністр культури Німеччини Клаудія Рот планує підтримати Одесу під час подання заявки на включення міста до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах