Одесу відвідала голова місії ООН в Україні

Одесу завітала голова місії ООН в Україні.

Одесу завітала голова місії ООН в Україні. Фото: facebook.com/oda.odesa

Події
15 серпня 2022 09:04

На Одеську область відвідала постійний координатор системи ООН в Україні Деніз Браун, яку нещодавно призначив Генеральний секретар ООН. Про це повідомляє Одеська ОВА.

Так, начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко привітав Деніз Браун із початком її місії в Україні та наголосив на настрої на посилення рівня співпраці між Одеською ОВА та командою ООН в Україні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ми розраховуємо на те, що агентства та установи ООН приділятимуть першочергову увагу тим проблемам, які безпосередньо турбують жителів Одеської області, які страждають внаслідок агресії. На сьогоднішній день дуже важливим є питання підготовки до осінньо-зимового періоду", – підкреслив Марченко.

Сторони обговорили низку питань, зокрема щодо закупівлі генераторів та обігрівачів для установ соціальної та медичної сфери, придбання за кошти програм ООН певного обсягу палива та вугілля, виділення коштів для ремонту будівель у громадах області, що постраждали від ракет, та посилення співпраці саме з регіональними виробниками різноманітної продукції.

  • Одесу відвідала голова місії ООН в Україні фото
  • Одесу відвідала голова місії ООН в Україні фото 1
  • Одесу відвідала голова місії ООН в Україні фото 2
  • Одесу відвідала голова місії ООН в Україні фото 3
  • Одесу відвідала голова місії ООН в Україні фото 4
  • Одесу відвідала голова місії ООН в Україні фото 5

Одесу відвідала голова місії ООН в Україні фото

Усі фото: facebook.com/oda.odesa

Деніз Браун зазначила, що надання допомоги людям у зимовий період стає одним із пріоритетів гуманітарної діяльності ООН в Україні у наступні місяці.

Також Деніз Браун відвідала Одеську область, щоб спостерігати за виходом із порту "Південний" першого судна із зерном, яке стане першим, що доставить зерно до Африки за Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). Як зазначила координатор, в ООН сподіваються, що це судно – Brave Commander стане одним із багатьох кораблів, які попливуть до африканських голодуючих країн.



Зазначимо, що суданець Амір Махмуд Абдулла став координатором від ООН Організації з Чорноморської ініціативи щодо перевезення зерна. Він замінить на цій посаді Фредеріка Кенні зі США.

Раніше Амір Махмуд Абдулла був заступником виконавчого директора Світової продовольчої програми.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах