В Одесі відкриють лише 33 школи та чотири дитсадки

В Одесі відкриють лише 33 школи та чотири дитсадки.

В Одесі відкриють лише 33 школи та чотири дитсадки. Фото: Vgorode

Події
15 серпня 2022 12:13

В Одесі будуть очно працювати лише 33 школи та чотири дитячі садки. Тільки вони пройшли перевірку на безпеку. Про це повідомила директор міського департаменту освіти Олена Буйневич під час брифінгу департаменту освіти Одеської міської ради.

У школах навчатимуться лише три тисячі школярів. Але там проводитимуть заняття лише з основних предметів, щоб скоротити час перебування дітей у навчальних закладах. Йдеться про математику, іноземну та українську мови, українську літературу, фізику, хімію, історію України та ще кілька предметів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Буйневича, перевірка була дуже суворою. Фахівці міряли усі – навіть товщину стін. Усі, хто пройшов перевірку бомбосховища, забезпечили всім необхідним і вони повністю готові до навчального року. Вони обладнані сигналізацією, санвузлом, меблями. Також передбачена питна вода, сухпайки та медикаменти.

Спочатку до відкриття готували понад 100 шкіл. Але 97% батьків одеських школярів обрали дистанційну форму навчання, бо бояться віддавати дитину до школи.

На обладнання та ремонт укриттів із місцевого бюджету виділили 9 000 000 гривень. В департаменті зазначили, що ці кошти направили на шість закладів, оскільки переважна більшість була готова ще раніше.

Крім того, до дистанційного формату зможуть приєднатись діти, які перебувають у тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей.

Є можливість вибрати очне/дистанційне навчання. За умови переведення в безпечну школу є право залишити місце за дитиною в попередній.

Зазначимо, що перевестися на онлайн-навчання можна будь-якої миті без проблем, а у зворотному напрямку тільки якщо будуть місця. Груп продовженого дня не буде.

Що з дитсадками


Чотири дитячі садки у кожному районі міста відкриють вже цього тижня. Туди братимуть дітей лише у тому випадку, якщо їхні батьки працюють офіційно.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах