Лауреат Пулітцерівської премії написала про одеських волонтерів

Лауреат Пулітцерівської премії написала про одеських волонтерів.

Лауреат Пулітцерівської премії написала про одеських волонтерів. Фото: theatlantic.com

Події
15 серпня 2022 16:11

Американська жінка-історик, письменниця журналістка та лауреатка Пулітцерівської премії Енн Епплбаум написала про Одесу та волонтерів.

Письменниця відвідала Одесу у липні та написала велике есе про волонтерів. У публікації в одному із найстаріших та найбільш респектабельних літературних журналів США The Atlantic, письменниця назвала волонтерів "другою українською армією".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"В історії є поворотні моменти, моменти, коли події змінюються і майбутнє раптово здається ясним. Але в історії також є проміжні моменти, дні та тижні, коли все здається непостійним і ніхто не знає, що буде далі. Така Одеса влітку 2022 року – місто, що завис між великими подіями. Паніка, що охопила місто в лютому, коли здавалося, що російські загарбники можуть швидко перемогти, відчувається вже давно. оповідання.

Енн Епплбаум описує Одесу занепокоєною, оскільки деякі готуються до гіршого, але водночас і спокійного, оскільки пішоходи ходять повз італійські фасади в історичному центрі Одеси та п'ють каву під парасольками.

"По всьому місту студенти, бухгалтери, перукарі та представники будь-якої іншої мислимої професії приєдналися до того, що можна описати лише як безпрецедентний соціальний рух. Вони називають себе волонтерами, а їхні організації, їхні краудфандингові кампанії та їхня активність допомагають пояснити, чому українська армія воювала так завзято і так добре, чому десятирічна спроба Росії кооптувати українську державу в основному провалилася, навіть (або можливо особливо) в російськомовній Одесі. бояться втрат, облоги чи окупації, бо думають, що переможуть", – зазначає вона

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах