16 ракет у бойовій готовності: обстановка на Одещині від ОК "Південь"

16 ракет у бойовій готовності: обстановка на Одещині від ОК "Південь".

16 ракет у бойовій готовності: обстановка на Одещині від ОК "Південь". Фото: скріншот зі сторінки facebook.com/okPivden

Події
16 серпня 2022 15:23

Стала відома поточна оперативна ситуація в Одеській області станом на 13:00 16 серпня. Про це повідомляє Оперативне Командування "Південь".

Так, ситуація в нашій операційній зоні стабільно напружена, але контрольована.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Чорному морі триває шторм, напоготові перебувають два ворожих ракетоносія з 15-ма "Калібрами", які, як і інші корабельно-катерні склади, ховаються від шторму та поразки поблизу кримського узбережжя.

Загрози ракетних ударів та артилерійських обстрілів територій у нашій зоні відповідальності залишаються на дуже високому рівні ймовірності. В той же час, ворог намагається тиснути і психологічно, просуваючи наративи про накопичення посиленого угруповання військ на півдні та готовність проривати оборону.

Яка ситуація на півдні України

Ворог продовжує ведення бойових дій по межі оборони без змін складу і положення.

Під покровом ночі диверсійно-розвідувальна група противника зробила спробу проходу в тил наших військ поблизу Осокорівки. Внаслідок стрілецького бою відійшла назад. Втрати ворога уточнюються.

У тактиці ворог продовжує застосовувати авіаційні та ракетно-артилерійські удари. Вночі гелікоптером атаковані наші позиції вздовж лінії зіткнення. Без втрат.

Також вночі "Смерчем", а згодом і "Ураганом" обстріляно Березнегувате, де зруйновано два приватні будинки, загинула громадянська жінка.

На світанку ще одним реактивним снарядом "Смерча" ворог зазіхнув на промислову інфраструктуру Миколаєва. Без втрат.

Криворізький район ворог обстріляв із "Ураганів". Потрапив Зеленодольською громадою. Поранено двох місцевих жителів. У селах пошкоджено кілька приватних будинків та газопровід.

Нікопольський районокупанти накрили вогнем двічі за ніч. По цивільних об'єктах випущено 40 снарядів із "Градів" та 10 – важкої стовбурової артилерії. Без людських втрат. У Червоногригорівській громаді зруйновано дев'ять приватних будинків, гаражі, автомобілі. Обстрілом зачепило два склади із зерном та техніку місцевого агропідприємства.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах