В Одеській РДА пояснили, як поновити втрачені медичні документи під час війни

В Одеській РДА пояснили, як поновити втрачені медичні документи під час війни.

В Одеській РДА пояснили, як поновити втрачені медичні документи під час війни. Фото: freepik.com

Події
18 серпня 2022 17:36

Під час переїзду та евакуації не завжди є можливість зібрати всі необхідні документи, у тому числі медичні, і багато хто може бути втрачений або втрачений. В Одеській РДА розповіли, як можна поновити втрачені медичні документи.

Якщо необхідно відновити результати обстеження, лікування, проведених стаціонарних та оперативних втручань, а також реабілітаційних рекомендацій, зверніться до сімейного або будь-якого іншого лікаря первинної ланки за місцезнаходженням. Лікар ухвалить рішення щодо відновлення медичних документів через електронну систему охорони здоров'я та/або проведе додаткові обстеження для відновлення подальшого лікування.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб відновити втрачені документи, що належать особі з інвалідністю, необхідно звернутися до органу соціального захисту, який має доступ до Централізованого банку даних осіб з інвалідністю та може зробити для особи виписку.

Якщо є потреби у відновленні інших документів, або йдеться про поновлення довідки МСЕК чи необхідність проходження медико-соціальної експертизи, потрібно звернутися до медико-соціальної експертної комісії, і лікарі МСЕК спільно з лікарями закладів охорони здоров'я підкажуть шляхи вирішення проблемних питань.

Зазначимо, що всі переселенці можуть звернутися до будь-якої медустанови за місцем знаходження особи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах