В Одесі судитимуть бійця тероборони, який торгував гуманітаркою

В Одесі судитимуть бійця тероборони, який торгував гуманітаркою.

В Одесі судитимуть бійця тероборони, який торгував гуманітаркою. Фото: vppdr.gp.gov.ua

Події
18 серпня 2022 16:59

В Одесі судитимуть військовослужбовця тероборони, який торгував гуманітарною допомогою та незаконно тримав зброю вдома. Про це повідомляє Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері та Нацполіція.

Так, упродовж березня-травня 2022 року 39-річний фігурант продавав товари гуманітарної допомоги, а також благодійні пожертвування у вигляді медичних товарів, військової амуніції та військових приладів на загальну суму 657 тисяч гривень. Усі товари вилучили та передали на потреби оборони.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, чоловік викрав вогнепальну зброю – карабін, який належав її товаришу по службі, і надалі незаконно придбав 73 патрони до цієї зброї, а також чотири корпуси ручних осколкових гранат Ф-1, три запали УЗРГМ та один запал УЗРГМ-2. Все озброєння він без передбаченого законом дозволу зберігав за місцем проживання. Військовослужбовця затримали 27 липня безпосередньо після продажу гуманітарної допомоги.

Прокуратура направила до суду звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу України Того ж дня йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, з можливістю внесення застави в сумі 1 мільйон 984 тисячі гривень. Чоловікові загрожує в'язниця від 5 до 7 років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах