Отримай відповідь: чи буде проспект бригади імені Лицарів Зимового походу в Одесі

Отримай відповідь: чи проспект бригади імені Лицарів Зимового походу в Одесі.

Отримай відповідь: чи проспект бригади імені Лицарів Зимового походу в Одесі. Фото: facebook.com/28brigade

Події
24 серпня 2022 12:14

Члени топонімічної комісії при мерії Одеси відправили на доопрацювання перейменування одеського проспекту Гагаріна на честь 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу. Таке рішення ухвалили на вчорашньому засіданні 23 серпня.

Члени комісії зазначили, що Зимовий похід – епізод української боротьби за незалежність 1917-1920-х років і ця назва може призвести до плутанини. Можливо, що вони зупиняться на назві "28 бригада".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також члени комісії виступили проти перейменування проспекту Гагаріна. Втім, для вшанування пам'яті бригаді можуть обрати й іншу вулицю.

Нагадаємо, що на Одещині загиблому командиру 28 ОМБр полковнику Віталію Гуляєву хочуть присвоїти звання "Герой України". Депутати Доброславської селищної ради попросили про це президента, Верховну раду та військове керівництво. Крім того, одну з вулиць Доброслава вирішили перейменувати на вулицю полковника Гуляєва.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах