Суворовська адміністрація встановила в Одесі дитячі майданчики, які не мають господаря

Суворівська адміністрація встановила в Одесі дитячі майданчики, які не мають господаря.

Суворівська адміністрація встановила в Одесі дитячі майданчики, які не мають господаря. Фото: verge.zp.ua

Події
26 серпня 2022 16:13

Аудитори перевірили майже два десятки закупівель на вебпорталі ProZorro та зацікавилися Суворовською адміністрацією Одеси. Вона витратила на дитячі майданчики понад 12 мільйонів гривень. Гроші пішли на капітальний ремонт, а також на благоустрій спортивних та дитячих майданчиків. Про це повідомляє Південний офіс Держаудитслужби.

При цьому встановлені території на балансі райадміністрації не стоять, паспортів та документів про обстеження технічного стану немає.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом перевірили 18 таких майданчиків. Зокрема, йдеться про новий спортивно-тренувальний комплекс на вулиці Капітана Кузнєцова, 92, 93. На нього витратили 1,4 мільйона гривень, проте документів щодо того, хто його облаштував і за які кошти, немає. Це створює ризик повторної оплати робіт, які фактично виконані невідомими людьми, але з допомогою місцевого бюджету.

"Мільйони гривень бюджетних коштів витрачені на будівництво нових спортивних та дитячих майданчиків, тоді як бездіяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо визначення їх власника або балансоутримувача призводить до відсутності відповідальних за утримання майна у належному стані, а відсутність їх у бухгалтерському обліку – до заниження вартості активів", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що відсутність власників майданчиків призводить до того, що ніхто не стежить за їх технічним станом, що загрожує життям та здоров'ям дітей та інших осіб, які ними користуються. Аудитори направили вимогу щодо усунення порушення, поінформували Одеську міську раду та поліцію.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах