В Одеській ОВА відреагували на бажання Труханова залишити пам'ятник Катерині в Одесі

На Одещині відреагували на бажання Труханова залишити пам'ятник Катерині в Одесі.

На Одещині відреагували на бажання Труханова залишити пам'ятник Катерині в Одесі. Фото: pinterest.com

Події
30 серпня 2022 12:24

В ОВА відреагували на слова мера міста Геннадія Труханова, що потрібно залишити пам'ятник Катерині II в Одесі. Речник ОВА Сергій Братчук зазначив в ефірі 24 каналу, що пам'ятник однозначно треба прибрати.

Містяни спільними зусиллями зібрали потрібну кількість підписів за демонтаж. Але мер не поспішає виконувати рішення, незважаючи на схвальну реакцію президента та тиск з боку суспільства

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Братчука, сьогодні ми говоримо не лише про декомунізацію, а й про деколонізацію та дерусифікацію Одеси.

"Одеса – це не частина Російської Імперії, наше місто є частиною української, литовської, османської, світової культури та історії. Насамперед, це українська історія, що зрозуміло, тому питання однозначне. Щодо пам'ятника, то президент, коли відповідав на петицію громадян щодо демонтажу пам'ятника Катерині другий – повністю підтримав позицію ОВА, – заявив Сергій Братчук.

Спікер зазначає, що сьогодні є всі законні підстави та механізми, це ключове для того, щоб закрити це питання раз і назавжди. "Це рішення має ухвалити чинна міська влада, для цього є всі підстави. М'яч на їхній половині поля, тому це потрібно вирішувати", – резюмує Братчук.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах