ЮНЕСКО підтримує заявку України на включення Одеси до Світової спадщини

ЮНЕСКО підтримує заявку України на включення Одеси до Світової спадщини.

ЮНЕСКО підтримує заявку України на включення Одеси до Світової спадщини. Фото: instagram.com/deniska_ua

Події
30 серпня 2022 21:13

Культурне агентство ООН ЮНЕСКО заявило у вівторок, що підтримує заявку України на включення Одеси до списку Світової спадщини. Про це повідомляє пресслужба ЮНЕСКО.

Після зустрічі міністра культури України Олександра Ткаченка з генеральним директором Одрі Азулай у паризькій штаб-квартирі агентства ЮНЕСКО заявили, що мобілізували експертів для підтримки України, щоби номінація могла бути розглянута терміново державами-членами Комітету всесвітньої спадщини.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

ЮНЕСКО заявила, що також хоче додати Одесу до списку всесвітньої спадщини, що знаходиться під загрозою, а також об'єкти всесвітньої спадщини Києва та Львова, які також знаходяться під загрозою.

Як повідомляє ЮНЕСКО, Чорноморський порт "Одеса" знаходиться всього за кілька десятків кілометрів від лінії фронту і вже зазнав артилерійських обстрілів. Минулого місяця було зруйновано частину великого скляного даху та вікон Одеського музею образотворчих мистецтв, відкритого 1899 року. ЮНЕСКО профінансує ремонт музею та Одеського музею сучасного мистецтва з початку війни, профінансує оренду додаткового персоналу для захисту колекцій. Агентство також допоможе з оцифруванням творів мистецтва та надасть засоби захисту.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах