Звеличував окупантів: на Одещині викрили ще одного любителя "російського світу"

Звеличував окупантів: на Одещині викрили ще одного любителя "російського світу".

Звеличував окупантів: на Одещині викрили ще одного любителя "російського світу". Фото: lb.ua

Події
16 вересня 2022 21:38

Правоохоронці викрили 59-річного мешканця Южненської ОТГ, який розповсюджував в одній із заборонених на території України соцмереж проросійські матеріали. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Одеської області.

Так, у своїх публікаціях чоловік визнавав правомірними злочини РФ проти українців, зокрема окупацію півдня України, прославляв окупантів і висловлював захоплення президентом країни-агресора.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У ході обшуків, проведених за місцем проживання правопорушника, поліцейські виявили та вилучили комп'ютерну техніку із встановленим розширенням VPN для доступу до російських інтернет-ресурсів. Саме з цієї техніки користувач поширював повідомлення пропагандистської спрямованості, визнаючи правомірною російську збройну агресію.

Свою провину фігурант заперечувати не став. Відповідно до частини другої статті 436-2 Кримінального кодексу України ("Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників") йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі строком до п'яти років або позбавленням волі на той же термін, з конфіскацією майна або без такої.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах