Прикривалися благодійним фондом: на Одещині СБУ заблокувала канал переправлення ухилянтів

Прикривалися благодійним фондом: на Одещині СБУ заблокувала канал переправлення ухилянтів.

Прикривалися благодійним фондом: на Одещині СБУ заблокувала канал переправлення ухилянтів. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
17 вересня 2022 11:36

На Одещині СБУ ліквідувала канал виїзду ухилянтів за кордон. Про це повідомляє пресслужба Управління СБ України в Одеській області.

Організатори каналу незаконного перетину державного кордону діяли на підставі фіктивних довідок представників одного з міжнародних благодійних фондів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Серед учасників протизаконної схеми були урядовці деяких контрольно-пропускних пунктів. Саме вони забезпечували ухилянтам безперешкодний виїзд за межі України без ретельної перевірки документів.

На Одещині СБУ ліквідувала канал переправлення ухилянтів за кордон.На Одещині СБУ ліквідувала канал переправлення ухилянтів за кордон. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Двох організаторів схеми співробітники СБУ затримали в районі пропускного пункту "Кучурган". Ще одна злочинна група "попалася на гарячому", коли намагалася вивезти призовників на власному автомобілі з Молдови до Румунії.

На Одещині СБУ ліквідувала канал переправлення ухилянтів за кордон.На Одещині СБУ ліквідувала канал переправлення ухилянтів за кордон. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Подібні канали виїзду чоловіків призовного віку також виявили та заблокували у Львівській, Миколаївській та Вінницькій областях.

Наразі тривають досудові розслідування для притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.

Нагадаємо, на Одещині 26-ти річний хлопець разом із друзями організував схему перетину кордону для ухилянтів. Як "перевалочну базу" організатори незаконного каналу переправки використовували гаражне приміщення: там вони збирали охочих перетнути кордон і проводили попередній інструктаж.

Також ми повідомляли про те, що в Одесі затримали жителя Донецької області, який продавав призовникам фіктивні довідки про незадовільний стан здоров'я для використання їх при виїзді за кордон. За оформлення таких фальшивих документів фігурант отримував шість із половиною тисяч доларів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах