Під Одесою шахрайка обдурила на купівлі новобудов 94 особи

Під Одесою шахрайка обдурила на купівлі новобудов 94 особи.

Під Одесою шахрайка обдурила на купівлі новобудов 94 особи. Фото: od.gp.gov.ua

Події
20 вересня 2022 17:01

11, сім та шість років проведуть за ґратами засновниця фірми та двоє її спільників за шахрайство з квартирами у новобудовах в Одеській області на 23 мільйони гривень. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Ще у 2013 році у селі Молодіжне під Одесою жінка провернула аферу з нерухомістю. Вона заснувала будівельну компанію і під виглядом будівництва нового житлового комплексу продала квартири у руїнах більш ніж на 23 мільйони гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через дев'ять років суд задовольнив позови постраждалих людей і жінку разом із спільниками визнали винними.

Залучаючи свого чоловіка та брата до злочинної схеми, орендувала на рік земельну ділянку у селі Молодіжне Овідіопольського району та розпочала рекламну кампанію у засобах масової інформації з будівництва триповерхового двосекційного 52-х квартирного житлового будинку з мансардним поверхом та продажем квартир за низькими цінами. Для надання виду законності перед майбутніми покупцями шахраї підготували відповідні документи, які нібито надають право на будівельні роботи, та збудували на ділянці два поверхи з метою імітації успішного будівництва. Засуджені показували новим клієнтам початковий етап робіт, запевняючи, що будівництво ведеться швидкими темпами та необхідно встигнути придбати майбутнє житло за привабливою пропозицією. Так, спільники обіцяли надати вигідні умови розстрочки на придбані квартири, які після будівництва будуть обладнані двоконтурним котлом.

Крім того, зловмисники показували постраждалим суміжні незабудовані ділянки, які насправді їм не належали та переконували громадян придбати квартири у майбутній забудові. Від шахрайських дій постраждали 94 особи. Громадянські позови всіх потерпілих судом задоволені.

  • Під Одесою шахрайка обдурила на купівлі новобудов 94 особи фото
  • Під Одесою шахрайка обдурила на купівлі новобудов 94 особи фото 1
  • Під Одесою шахрайка обдурила на купівлі новобудов 94 особи фото 2
  • Під Одесою шахрайка обдурила на купівлі новобудов 94 особи фото 3

Під Одесою шахрайка обдурила на купівлі новобудов 94 особи фото

Усі фото: od.gp.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах