У ході розслідування справи Медведчука на Одещині викрили агентурну мережу

У ході розслідування справи Медведчука на Одещині викрили агентурну мережу.

У ході розслідування справи Медведчука на Одещині викрили агентурну мережу. Фото: cкріншот facebook.com/ssu.odesa

Події
23 вересня 2022 12:18

У ході розслідування справи Медведчука на Одещині викрили агентурну мережу, яка збирала та передавала дані російським спецслужбам. Про це повідомив виконувач обов'язків голови СБУ Василь Малюк за результатами брифінгу 22 вересня.

"Ми викрили агентурну мережу так званого "Професора", яка діяла в Одеській та Івано-Франківській областях. Агенти займалися збиранням інформації та передачею її до російських спецслужб", - зазначив Василь Малюк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами голови СБУ, агентурні мережі також викрили у Хмельницькій та Івано-Франківській областях. Їхнім завданням був не лише збір інформації, а й підготовка до створення там відповідних квазіреспублік.

Причетних до цього притягнули до відповідальності та посади до в'язниці. Також Василь Малюк зазначив, що обмін Медведчука на полонених українців не перешкоджає подальшому судовому розгляду.

Нагадаємо, що про затримання членів міжрегіональної російської агентурної мережі, керівником якої виявився мешканець Одеси із псевдонімом "Професор", стало відомо 3 серпня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах