З тропановими алкалоїдами: в Одеській області можуть продавати небезпечні імпортні чипси

З тропановими алкалоїдами: в Одеській області можуть продавати небезпечні імпортні чипси.

З тропановими алкалоїдами: в Одеській області можуть продавати небезпечні імпортні чипси. Фото: facebook.com/consumer.odessa

Події
25 вересня 2022 10:15

На полиці магазинів Одеської області могли потрапити небезпечні для вживання чипси з Німеччини. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Так, у відомстві отримали лист від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах із повідомленням про те, що в кукурудзяних чипсах німецького виробника Alnatura Produktions und Handels GmbH, які експортували в Україну для ТОВ "Бюро вин", виявили тропанові алкалоїди.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Небезпечні для здоров'я речовини, які виявили у німецьких чипсах, є природними сполуками. Зокрема, вони містяться в блекоті, тернині та пасльоні. Вживання продуктів з тропановими алкалоїдами не становить небезпеки для життя, проте може викликати сильний дискомфорт: сонливість, головний біль та нудоту.

У разі виявлення даного продукту операторам ринку слід вилучити його з обігу та повідомити про це Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Нагадаємо, влітку Держпродспоживслужба повідомляла, що на території Одеської області можуть продавати небезпечне французьке морозиво з етиленоксидом. Потрапляючи на шкіру, етиленоксид викликає подразнення, вдихання цієї речовини може спричинити гостре отруєння, а тривалий контакт з нею може призвести до порушень мозку та нервової системи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах