На межі екологічної катастрофи: на Одещині пересихають придунайські озера

На межі екологічної катастрофи: на Одещині пересихають придунайські озера.

На межі екологічної катастрофи: на Одещині пересихають придунайські озера. Фото ілюстративне: uc.od.ua

Події
02 жовтня 2022 17:25

У придунайських озерах Ялпуг, Кугурлуй, Кагул та Китай, які розташовані на території Одеської області, рівень води впав до критично низького показника. Про це повідомив начальник Одеського рибоохоронного патруля В'ячеслав Грибенко.

Так, у деяких місцях рівень води відійшов на 300 метрів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

В'ячеслав Грибенко зазначив, що влітку проводилися роботи з наповнення озера Китай водою, проте сьогодні це водоймище знаходиться в такому ж критичному стані, як і інші великі придунайські озера.

Голова Одеського рибоохоронного патруля повідомив, що вже обговорив проблему обмілення водойм із головою Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіоном Абашевим. Також він планує повідомити про загрозу екологічної катастрофи Державному агентству водних ресурсів України і Державному агентству меліорації та рибного господарства.

Нагадаємо, на початку вересня еколог Іван Русєв повідомив про пересихання заповідних озер академіка Ювеналія Зайцева на території нацпарку "Тузловські лимани".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах